Παρουσιάσεις / Εκθέσεις
2017-07-15:
Στην πολύ πετυχημένη Έκθεση «ΕΙΚΟΝΕΣ Χλωρίδας – Διαφορετικότητα» που εγκαινιάστηκε στις 15 Ιουλίου 2017 στο Λαύκο από το ξενοδοχείο Lagou Raxi (Λαγού Ράχη) Country Hotel της κας Sue Wake, οι άγριες Ορχιδέες Βορείου Πηλίου με επίκεντρο την Κερασιά (Δήμου Ρήγα Φεραίου) είχαν την θέση τους και εντυπωσίασαν.
Σε έναν άνετο χώρο εντός του Ξενοδοχείου, με πολύ προσοχή και γούστο, ετοιμάστηκαν μοναδικές ΕΙΚΟΝΕΣ Χλωρίδας, έργα Βοτανικής Ζωγραφικής, φωτογραφίες από τα χρώματα των καλντεριμιών και φυσικά παρούσες οι άγριες Ορχιδέες της Κερασιάς…
Πολλοί επισκέπτες (Ξένοι και Έλληνες) έδωσαν το παρών και ενθουσιασμένοι από το περιεχόμενο της Έκθεσης ο κάθε ένας είχε να πει πολύ καλά λόγια.
Η αισθητική και οικολογική αξία της άγριας Ορχιδέας σηματοδότησε το επίκεντρο αρκετών συζητήσεων μεταξύ των επισκεπτών, ενώ ήταν έκδηλη η επιθυμία τους να επισκεφθούν την Κερασιά, να ενημερωθούν στο Κέντρο της άγριας Ορχιδέας και φυσικά να την συναντήσουν στον βιότοπο.
2016-12-19:
H «Μαγνήτων Κιβωτός» παρουσιάζει στο ΤΕΕ Βόλου το Ημερολόγιο του 2017, αφιερωμένο «στα βότανα του Πηλίου και της Όθρυς» από την βοτανολογική «Βίβλο» Flora Graeca στο έργο 7 ζωγράφων της Μαγνησίας. Τιμώμενο πρόσωπο ο Κυριάκος Νησιώτης (φαρμακοποιός).
Προσκεκλημένο και το Κέντρο Έρευνας & Προστασίας της αυτοφυούς Ορχιδέας Βορείου Πηλίου με έδρα την Κερασιά Μαγνησίας (Δήμου Ρήγα Φεραίου), αφού στο Ημερολόγιο του 2017 είναι παρών με σχετική ενημέρωση και αρκετές φωτογραφίες από άγριες Ορχιδέες που συναντάμε στο Βόρειο Πήλιο.
2015-07-02~05:
Το 3ο Φεστιβάλ Εναλλακτικού Τουρισμού, που διοργάνωσε o Τουριστικός & Αναπτυξιακός Σύλλογος Τσαγκαράδας με τίτλο «Tsagarada Escape Festival 2015» από 2 έως 5 Ιουλίου 2015 σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας-Περιφεριακές ενότητες Μαγνησίας & Σποράδων , περιλάμβανε πολλά Θεματικά events όπως, εργαστήρι για την χλωρίδα, τα βότανα και τις άγριες ορχιδέες του Πηλίου, εκθέσεις φωτογραφίας, ζωντανές μουσικές εκδηλώσεις και σεμινάριο Α' βοηθειών. Το Κέντρο Έρευνας & Προστασίας της αυτοφυούς Ορχιδέας του Βορείου Πηλίου με έδρα την Κερασιά Μαγνησίας (Δήμου Ρήγα Φεραίου) ήταν παρών, με θέμα:
«Η ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ της άγριας Ορχιδέας είναι ένας ΝΕΟΣ ΔΡΟΜΟΣ Εναλλακτικού Τουρισμού (παγκόσμια αναγνωρισμένου ) με πολλά κοινωνικά οφέλη».
Οι επισκέπτες ακούγοντας αναλυτικά την τακτική αυτού του νέου δρόμου τουρισμού εντυπωσιάστηκαν και ενθουσιάστηκαν με τα στοιχεία του πλήθους των ειδών της άγριας Ορχιδέας που μπορεί να υπάρχουν στο υπόλοιπο Πήλιο. Μέχρι τώρα δεν γνώριζαν τίποτα. Το βουνό των Κενταύρων αδικείται στον τομέα αυτόν. Εάν υπήρχε η δυνατότητα δημιουργίας συγκεκριμένου χώρου και σε άλλα σημεία του υπόλοιπου βουνού, για ενημέρωση και εν συνεχεία συνάντηση της άγριας Ορχιδέας στον βιότοπο (όπως υπάρχει στο Βόρειο Πήλιο), τότε η καθιέρωση της αναζήτησης της άγριας Ορχιδέας ως ΝΕΟΣ δρόμος Εναλλακτικού Τουρισμού θα ήταν ΓΕΓΟΝΟΣ. Το Κέντρο στην Κερασιά προσφέρεται να βοηθήσει ανιδιοτελώς οποιονδήποτε και οπουδήποτε χρειαστεί για τον σκοπό αυτόν.
2009-12-02~09:
Ο Πολιτιστικός & Εξωραϊστικός Σύλλογος Κερασιωτών Πηλίου διοργάνωσε από τις 2 έως 9 Δεκεμβρίου 2009 τον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φωτογραφίας με θέμα «Βόρειο Πήλιο – Έκθεση των καλυτέρων 60 φωτογραφιών» στο Βόλο (Κινηματογράφο ΑΧΙΛΛΕΙΟ). Παράλληλη Έκθεση με φωτογραφίες άγριων Ορχεοειδών που φύονται στο Βόρειο Πήλιο.
Απρόσμενη η εμφάνιση της άγριας Ορχιδέας εκείνη την ημέρα και άγνωστη μέχρι τότε στο Πήλιο, εντυπωσίασε τους επισκέπτες. Το βουνό των Κενταύρων αδικείται, γιατί ο βοτανικός πλούτος του αγνοείται στο μαγευτικό αυτό κομμάτι. Έτσι με αφορμή τον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φωτογραφίας του Πολιτιστικού Συλλόγου των Κερασιωτών και αιτία τον ενθουσιασμό που εκδηλώθηκε για τις άγριες Ορχιδέες, αποφασίστηκε η ίδρυση και λειτουργία ενός Κέντρου Έρευνας & Προστασίας της αυτοφυούς Ορχιδέας στο Βόρειο Πήλιο με έδρα την Κερασιά Μαγνησίας ( μοναδικό στο είδος του στην Κεντρική Ελλάδα ).